Main Page

Vásárlói idézet 1.
Corrie ten Boom: Csodálatos szeretet - OLVASS & ÉPÜLJ!
konyvek
bibliak
zene
gyermekkonyvek
ajandektargyak
termekek
Biblia Károli nagy rózsaszín ezüstszegély
Patricia St. John: Onézimusz - Kétszeresen megszabadítva
Andy Addis: Folti 1+1=20% akció Mese a megbocsátásról és a kegyelemről

Börtönlevelek

Közzététel dátuma: 2016. 08. 16. 14:57:04

"Egy cella négy kőfalból és egy zárt ajtóból áll. Három kis lyukon keresztül tudunk titokban beszélni, és kicserélni apró börtönhíreket. Nem sok újat hoz, de azt az érzést megadja, hogy nem ülünk teljes elszigeteltségben..."

"Egy cella négy kőfalból és egy zárt ajtóból áll. Három kis lyukon keresztül tudunk titokban beszélni, és kicserélni apró börtönhíreket. Nem sok újat hoz, de azt az érzést megadja, hogy nem ülünk teljes elszigeteltségben." - írja Corrie ten Boom 1944-ben, a scheveningeni magánzárkában. Kalandok, nehézségek, a földalatti ellenállásban töltött idők vezettek idáig. Corrie, az első holland hölgy, akit az órásmesterek elismertek igazi szakmabeliként, családjával együtt zsidókat bújtatott, míg fel nem jelentették. Története A menedék címen már olvasható volt eddig is magyarul, először még illegális kiadványként, majd nemrégiben új, modernizált kiadásban.

A jelen kis kötettel, mely a család börtönlevelezését tartalmazza az ott már megismert történetet hozzuk még közelebb. Levelek, feljegyzés- és naplótöredékek Corrie, Betsie, Nollie, és a többiek tollából: kicsempészett dokumentumok, melyek néhol hétköznapiak, egyszerűek, néhol mégis átsüt rajtuk egy keresztyén család közös bizonyságtétele Krisztusról, az egymást imában is hordozni tudó keresztyénségről.

Az a különös ebben a könyvben, hogy noha ott van a második világháború, a holokauszt borzalma a háttérben, tudjuk, érezzük, mégis: csak háttér. Sötét háttér, mely előtt Krisztus világossága fényesen ragyog. S így az olvasmány mégis felemelő, bátorító. Mert mindannyian élünk át nehéz időket, próbákat, és jó tudni, hogy más is élt át hasonló (vagy akár sokkal nehezebb) dolgokat.
Kulcsszavak: Börtönlevelek, Corrie ten Boom, CLC Könyvek

Írj véleményt!

You must be logged in to comment.

További cikkeink

Legutóbbi bejegyzéseink

Börtönlevelek
"Egy cella négy kőfalból és egy zárt ajtóból áll. Három kis lyukon keresztül tudunk titokban beszélni, és kicserélni apró börtönhíreket. Nem sok újat hoz, de azt az érzést megadja, hogy nem ülünk teljes elszigeteltségben..." Tovább »
Közzététel dátuma: 2016. 08. 16. 14:57:04 |
Isten a sorok között
Nemrégen olvastam egy cikket az elektronikus és a fizikai könyv olvasásának hatásairól. A felmérések azt bizonyították, hogy valódi könyvet olvasva az információ sokkal jobban megmaradt... Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 10. 06. 9:16:51 |
Bizonyságtételek a világ négy tájáról
Az egyik leggyakrabban feltett kérdés: mi az a CLC? Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 09. 27. 12:32:03 |
Nem pusztán rajongó
Nincs nagyobb problémája korunknak, mint a fogyasztói társadalom, a fogyasztói szemléletmód, a mának élés - és ennek a keresztyénségre gyakorolt hatása... Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 09. 19. 11:58:22 |

Nincs megjeleníthető cikk

Sajnos nem tudunk megjeleníteni az Ön keresésének vagy szűrésének megfelelő cikkeket. Kérjük, hogy próbálja újra vagy válasszon más kategóriát a menüből.